четвер, 9 лютого 2017 р.

Міста України

Київ
Наша столиця — велике місто, в якому є безліч вулиць, скверів, будинків, площ, музеїв, театрів, шкіл, університетів, лікарень, магазинів. У Києві життя стрімке і непередбачуване, але, якщо хочеться тиші, можна прогулятися в парку, сквері, помилуватися знаменитими київськими каштанами, подивитися на пам’ятники Т. Г. Шевченку, Богдану Хмельницькому, або Золоті Ворота.



Одеса

Місто-герой Одеса – значний морський порт, а також адміністративний, економічний, культурний, туристичний і науковий центр України, та обласний центр Одеської області. Частенько це місто називають "перлиною біля моря", а у часи Рішельє його знали, як "маленький Париж"...
Харків
Харків - найбільше місто на Землі на 50 паралелі: більше за Прагу, Краків, Майнц. У 2010 році  в саду Шевченка був відкритий пам'ятник «50-а паралель», цікаво, що сама широта була викладена у вигляді лінії на тротуарі. У центрі знаку встановили бронзовий круг (діаметр 2 м) з картою і позначили відстані від Харкова до різних міст світу, а широту позначили переривчастою лінією 20 табличок з міді.

Немає коментарів:

Дописати коментар